Monday, August 23, 2010

Omul care nu are nevoie de cuvinte pe Facebook

Raed Arafat nu va avea niciodată nevoie de un specialist în PR. Și nici de cineva care să-i facă mententanță pe pagina de Facebook.


M-am alăturat de curând celor aproape 1500 de prieteni, cu ghilimele mai mari sau mai mici, de pe pagina de Facebook a lui Raed Arafat. Am constatat la un scroll rapid prin ultimele luni de activitate de pe pagina lui principală (”wall”) că acest om nu a scris niciodată nimic acolo, exceptând vreo două răspunsuri scurte. Și totuși, pagina era plină de mesaje și mai dinamică decât multe alte pagini atent întreținute de titulari (sau de PR-ul lor). Toți prietenii lui Raed, în proporție covârșitoare doar admiratori ca și mine, îi lăsau mesaje de mulțumire, apreciere și încurajare, și își dădeau ”like”-uri între ei. 


Mi-am dat seama imediat că Raed Arafat nici nu are nevoie să scrie. Faptele lui vorbesc atât de tare de la sine, încât citind mesajele admiratorilor îți dai seama că dialogul e foarte viu, dar e un ping-pong între fapte (Arafat) și vorbele de apreciere ale celor care i-au cerut prietenia în mediul virtual.


În liceu am făcut voluntariat pentru prima dată în viața mea pentru a aduna donații de la concitadinii mei din Reghin în scopul de a achiziționa o salvare pentru SMURD, pe vremea aceea în faza de proiect județean. De atunci Raed Arafat e pentru mine un model de profesionalism, dedicare, pasiune și consecvență. Acum, el este și omul care nu are nevoie de vorbe pe Facebook.

1 comment:

  1. Total de acord cu tine Ady; chiar daca nu apuc sa ii trimit "like-uri" pe FB, si eu il admir din umbra pe acest OM - Raed Arafat. Unul din cele mai mari motive de mandrie pentru mine anul trecut a fost directionarea a 2% catre SMURD. :)
    Glad to have you back and tweeting!

    Chitz Chitz
    Ciucurel

    ReplyDelete